Sep 282003
 

Vi fick låna en ängel

Dokumentärfilm omkring Erik Bergendahl – en 13 årig kille från Fisksätra söder om Stockholm, som brutalt dödades av en rattfyllerist den 23 oktober 2001.

Motivet bakom filmen som sändes i TV4 påsken 2003, var att lyfta upp den lilla notis som stod i tidningen och visa på vidden av ett rattfylleribrott och hur det påverkar de närmast drabbad, såväl som samhället Fisksätra i stort.

Vi möter Erik, hans familj och kompisar, skolan och andra mer perifera gestalter som alla påverkats av det fasansfulla som hände den där kvällen 2001.
Filmen hade sedan sin sändning i TV4, och har dragits ned till en studieversion om 12 minuter med tillhörande arbetsmaterial riktat till gymnasieskolorna.
Lewerth Communication närmade sig familjen Bergendahl redan 3 månader efter den fruktansvärda händelsen och efter ett halvårs värvning av familjen, ville de vara med. Efter detta halvår förstod de och framför allt orkade de att börja sitt arbete att kunna bidra till oss andra för att om möjligt påverka för att detta fasansfulla inte ska hända igen.
Familjen har tillsammans med många andra drabbade nu startat brottsofferorganisationen Madd Sweden, efter att Sverige som enda Europeiska land slutit ett samarbetsavtal med moderorganisationen i Amerika.

Elisabeth Bergendahl och hennes dotter Marie är två av ett tiotal människor som idag åker ut på skolor och besöker kriminalvården för att ge statistiken ett ansikte. Människor som genom sina erfarenheter ger sin berättelse om det mest fruktansvärda som inträffat i deras liv.

Filmen finns att beställa hos Vägverket i Borlänge.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)